Gendringse Orkest Vereniging


Actueel

Eindejaarsconcert
G.O.V. heeft op vrijdagavond 29 december het jaar 2017 sfeervol en avontuurlijk afgesloten. Enkele leden van coverband StingRay lieten samen met G.O.V. een aantal mooie liedjes horen. Daarnaast zong Anita van der Linden een mooie Franse chanson. De jeugd van het B-orkest speelde samen met het A-orkest een medley van filmmuziek van Hans Zimmer, maar trad ook alleen op. Het A-orkest bracht verder nog een muziekstuk waarin Lianne Visser op altsax soleerde en een aangepaste versie van The Rose met in de hoofdrol onze 3 mannelijke trompettisten. In de pauze en na afloop kon men een drankje nuttigen in de Gent.

Eén van de enthousiaste reacties op Facebook: "Gisterenavond een ontroerend mooi concert mogen bijwonen van onze trots het GOV! Enorm onder de indruk van de kwaliteit die deze vereniging weet te leveren. Geweldig dat jong en oud op schitterende wijze muziek ten gehore brengt!"
Eindejaarsconcert 2017
Foto: Guus Tinnevelt

Eindejaarsconcert 2017
Download flyer

In het zonnetje
Tijdens de generale repetitie van het Eindejaarsconcert werden 3 personen in het zonnetje gezet voor hun werkzaamheden voor GOV: dirigenten Gerald en Hans Roerdinkholder en Hanno Tieltjes.
In het zonnetje

Kerstmuziek op de Christoffelschool
Ook dit jaar heeft het B-orkest weer kerstmuziek gespeeld na afloop van de kerstviering op het plein van de Christoffelschool. Het B-orkest stond o.l.v. Hans Roerdinkholder. Het plein was sfeervol aangekleed, het was droog en gelukkig niet zo koud.
kerstviering christoffelschool
Klaarzitten voor ons jaarlijkse optreden

Kerstmuziek bij MMP
Tijdens de gezellige kerstmarkt bij woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel op zaterdag 19 december speelde het A-orkest swingende en bekende kerstmuziek.

Soepactie
Op zaterdag 9 december (vanaf 10.00 uur) komen de leden van G.O.V. weer langs de deur met erwtensoep, bruine bonensoep, chinese tomatensoep en rookworst. De diepgevroren soep is tevens verkrijgbaar bij het mobiele verkooppunt naast de ingang van de COOP. Mocht u onze verkopers gemist hebben, dan kunt u hier tot 13.30 uur terecht. De opbrengst van deze soepactie komt ten goede aan onze jeugdopleiding en de aankoop van nieuwe instrumenten. We rekenen weer op jullie steun!
Soepactie GOV
Download flyer

Sinterklaas intocht
Op zondagmiddag 26 november kwam de Sint met zijn pieten naar Gendringen. Om 14.00 uur gingen ze samen met G.O.V. eerst een ronde maken door Gendringen. De optocht eindigde in het centrum van Gendringen, waarna het programma werd voortgezet. Twee pieten kwamen te laat, maar maakten een spectaculaire entree. Mark Geerdink was live op Facebook:
Sint intocht Gendringen 2017
Bekijk filmpje

Wijnboer Masselink
Op zondagmiddag 24 september gaven we een concert m.m.v. saxofonist Robert Wijnands bij wijnboer Masselink. Tijdens de open dagen was er volop gelegenheid te proeven van de bekroonde streekwijnen en van muzikale klanken. Daarnaast kon het publiek genieten van een Franse chanson gezongen door Anita van der Linden. De zusjes Eugenie en Monique speelden samen met het orkest Hornfestival, een solowerk voor twee hoorns. Foto's van dit optreden vind je bij Fotoalbums.
solist Robert Wijnands
Solist Robert Wijnands op altsaxofoon

Kermis Gendringen
Donderdag 24 augustus stond in het teken van de voorbereidingen voor de kermis in Gendringen. Allereerst speelden we de vaandelwals voor de vendeliers en daarna hadden we een looprepetitie o.l.v. Wilfried van Aken. Op vrijdagavond openen we de kermis waarbij onze jeugd met A-diploma voor het eerst ook meeloopt op straat.
looprepetitie 2017 Instructies van Wilfried van Aken

Kermis Wals Wieken Milt
Zondag 2 juli liepen we samen met schutterij WWM en St. Antonius Lengel mee in de optocht van de Wiekense Kermis. Na afloop speelden we de vaandelwals voor de vendeliers van WWM, Lengel en Gendringen. Meer foto's van Wilma Meijer kun je bekijken op Flickr.
Kermis WWM 2017

Afsluitingsconcert jeugd
Op donderdagavond 29 juni mochten ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden luisteren naar de vorderingen van onze jeugd. Het C orkest, het C+ orkest en het B orkest lieten horen wat ze dit jaar allemaal geleerd hebben. De leerlingen van MMJZ hadden na 5 proeflessen op een instrument al leuke liedjes ingestudeerd. Jeugdcoördinator Hillie Keurentjes werd ook nog even in het zonnetje gezet. Foto's vind je bij Fotoalbums.
Wiebe en Hans op trombone Hans en Wiebe op trombone

Promotie MMJZ scholen
De leerlingen van groep 3 en 4 van beide Gendringse basisscholen waren op maandag 26 juni aanwezig in sportzaal de Prinsenhof voor de promotie van onze jeugdopleiding Muziek Maak Je Zelf. Voorgaande jaren werd dit in september gedaan, maar het kwam ons en de scholen beter uit om dit al voor de zomervakantie te doen. De cursus is bestemd voor kinderen die na de zomervakantie in groep 4 of 5 zitten. Muziekdocent Hans Roerdinkholder presenteerde het geheel en onze jeugd gaf een miniconcertje. Foto's kun je bekijken bij Fotoalbums.

Meer informatie over MMJZ>>

Promotie MMJZ scholen 2017

Serenade Mekers Fietsen
De Gendringse Orkest Vereniging heeft op zondagmiddag 25 juni een serenade gebracht aan onze sponsor Mekers Fietsen i.v.m. het 100 jarige bestaan van  Mekers Fietsen in Gendringen. Hans en Brigitte waren totaal verrast door de serenade van GOV. Ze vonden het geweldig en de leden werden uitgenodigd voor een drankje.
Mekers Fietsen

Oude IJsselstreek Muziek Festival
Op zondag 18 juni sloten we als laatste orkest het Oude IJsselstreek Muziek Festival af. De SSP-hal was wederom sfeervol aangekleed en de catering prima in orde. Ondanks het warme weer konden we weer rekenen op fijn publiek. Meer foto's vind je bij Fotoalbums.
oijmf 2017

Concert jubilarissen
Dit jaar had GOV maar liefst 6 jubilarissen en daarom organiseerden we voor hen een mooi concert op zaterdagavond 10 juni in zaal te Pas in Gendringen. Helga Wesselink en Dick Romp (beiden 50 jaar lid van GOV) hadden voor deze gelegenheid een aantal muziekstukken uitgezocht, die we die avond speelden. Hoogtepunt was Pavane in Blue, omdat dit muziekstuk destijds was opgenomen op elpee. Het werd opnieuw gespeeld door GOV met altsaxsolo van jubilaris Dick Romp. Daarnaast traden nog het hoornkwartet en een gelegenheidsorkest van familie Wesselink op. De overige jubilarissen waren Eugenie Otten (40 jaar), Monique Ketelaar (40 jaar), Annika Keuper (25 jaar) en Jelle Gerritsen (12,5 jaar). Aansluitend was er een gezellige afterparty met DJ Rob the Nice. Foto's van dit concert kun je bekijken bij Fotoalbums.
jubilarissen concert 2017

Avondvierdaagse Ulft
Vrijdag 9 juni kwam de 10 km route door Gendringen en zorgden we met het dweilorkest voor feestelijke muziek. Een dag later liepen we samen met Harmonie Ulft mee met de intocht van de Ulftse Avondvierdaagse.
avondvierdaagse 2017

Rabo Clubkas
De Gendringse Orkest Vereniging deed dit jaar ook weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne. De uitslag is bekend en we zijn heel blij met het resultaat: we krijgen maar liefst € 703,64! Dat betekent dat veel mensen op ons gestemd hebben en daar zijn we heel trots op. Het geld zal geïnvesteerd gaan worden in onze jeugdopleiding, want de jeugd heeft de toekomst. Rabobank bedankt!
Rabobank Clubkas uitslag 2017
Download uitslag

Opening Sporthal IJsselweide
Het heeft even geduurd, maar op 6 mei was het dan zover: de officiële opening van sporthal IJsselweide. Wij mochten voorop tijdens de feestelijke entree met daarachter een delegatie van alle sportverenigingen uit Gendringen en Ulft. Na de vendelhulde met medewerking van de vendeliers van schutterij Wals Wieken Milt werden er nog diverse sportclinics gegeven.
opening sporthal 2017

Dodenherdenking
Op donderdagavond 4 mei speelden we tijdens de herdenkingsdienst in de St. Maartenkerk enkele mooie koralen. Aansluitend ging de stille tocht naar de RK begraafplaats. Trompettist Wilfried Essink speelde weer heel indrukwekkend The Last Post en na de 2 minuten stilte volgde het Wilhelmus.
Dodenherdenking 2017
Foto Jan Rosier

Optreden dweilorkest MMP
De avond voor Koningsdag trad ons dweilorkest op voor de senioren van Gendringen in zorgcentrum Maria Magdalena Postel. We waren daar op uitnodiging van de Oranjevereniging, die op Facebook postte: "Het dweilorkest van GOV (met een heel leuke alternatieve naam) brengt de stemming er goed in bij het MMP. De volle zaal geniet mee en de eerste polonaise is al een feit. Dat belooft nog wat voor later vanavond!"
dweilorkest MMP
Dweilorkest "Giet Ons Vol" bij MMP

Koningsdag
De oranjevereniging is er dit jaar weer in geslaagd om voor iedereen een aantrekkelijk programma samen te stellen. Op 27 april gingen we voorop in de optocht met versierde fietsen door Gendringen. Het was fris maar het zonnetje was heerlijk! We speelden het Wilhelmus tijdens het hijsen van de vlag en daarna konden alle kinderen genieten van allerlei activiteiten met het thema "muziek". Jos Palm heeft hiervan prachtige foto's gemaakt: photos.google.com
Koningsdag 2017
Foto: Jos Palm

Jaarlijkse collecte
Van 24 april t/m 6 mei zullen de leden van GOV collecteren in Gendringen. De opbrengst zal onder meer worden gebruikt voor de jeugdopleiding en de aanschaf van instrumenten. Nu de gemeentelijke subsidie behoorlijk wordt verminderd hebben we uw steun extra hard nodig. We vertrouwen erop dat Gendringen ons een warm hart zal toedragen.

Diplomauitreiking
Alle leerlingen van GOV die examen hebben gedaan zijn geslaagd! We zijn heel trots op de slagwerkers Yoran, Geert en Douwe die alle drie geslaagd zijn voor het A-examen. Isa op klarinet en Sara op hoorn zijn geslaagd voor het B-examen. Heel knap gedaan allemaal!
diplomauitreiking 2017
V.l.n.r. Douwe, Yoran, Sara, Isa en Geert

Lenteconcert
Op zondagmiddag 9 april liet alle jeugd van zich horen tijdens het jaarlijkse Lenteconcert in zaal te Pas in Gendringen. De leerlingen van Muziek Maak Je Zelf hebben de afgelopen maanden kennis gemaakt met alle instrumenten van de harmonie en lieten die middag ook hun eigen vorderingen horen. Tijdens het concert werd ook hun diploma uitgereikt. Daarnaast traden ook de leerlingen van het C-orkest, het C+orkest en het B-orkest op. Alle jeugd staat o.l.v. Hans Roerdinkholder. Er stond ook nog een heel eng lied op het programma, nl. Scary Monsters, dat door alle muzikanten werd gespeeld. Het A-orkest trad ook op en staat o.l.v. Gerald Roerdinkholder. Foto's kun je bekijken bij Fotoalbums.
Lenteconcert 2014
De leerlingen van MMJZ hebben allemaal hun diploma gekregen.

Lenteconcert 2017

Palmpasenoptocht
Op zondagmorgen 9 april liepen we voorop in de stoet met kinderen en hun versierde palmpasenstok. Het was perfect weer voor een wandeling door het dorp. Na de optocht konden we na een hapje eten thuis alweer aantreden voor het 2e optreden die dag: het Lenteconcert.
Palmpasenoptocht 2017

Carnavalsoptocht Ulft
De groep muzikanten die meedoet aan de Carnavalsoptocht in Ulft wordt steeds groter. We hadden weer gezellige muziek ingestudeerd. Op de Facebookpagina staan nog meer foto's.
Carnavalsoptocht Ulft 2017

Jeugdorkestenfestival Doetinchem
Het B-orkest o.l.v. Hans Roerdinkholder deed op 22 januari weer mee aan het Jeugdorkestenfestival in Doetinchem. Het geheel werd gepresenteerd door jeugdleden Daphne & Pien en voorzien van mooie beelden op de achtergrond. De jury was wederom heel lovend over ons optreden, dat het thema pop- en rockmuziek had. De juryrapporten kun je lezen op de pagina van het B-orkest. Foto's van dit optreden vind je bij Fotoalbums. De muziekschool heeft een filmpje gemaakt van het 1e gedeelte van ons optreden.

Ter voorbereiding op het Jeugdorkestenfestival was op zondagmiddag 15 januari om 13.30 uur een Try-outconcert in de Gent. Het B-orkest van GOV trad als eerste op. Daarna speelde het B-orkest van Harmonie Ulft o.l.v. Boris Jansen. De foto's kun je bekijken bij Fotoalbums.
Jeugdorkestenfestival
B-orkest GOV o.l.v. Hans Roerdinkholder

Archief
In het Archief vind je nieuwsfeiten uit vorige jaren.

Activiteiten

08-02-2018
Jaarvergadering

25-03-2018
Palmpasen optocht

08-04-2018
Voorjaarsconcert

Volg ons ook op

Facebook


Sponsors

Mekers Fietsen
Website Mekers Fietsen >>

Cafetaria te Pas
Website Cafetaria te Pas >>