Gendringse Orkest Vereniging


Archief 2009

Soepactie
De Gendringse Orkest Vereniging hield op zaterdag 12 december 2009 haar jaarlijkse soepactie. De leden van de G.O.V. kwamen langs met diepgevroren erwtensoep en tomaten-groentensoep. Wij willen iedereen die onze soep gekocht heeft hartelijk danken. De opbrengst zal gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe instrumenten en uniformen. Smakelijk eten en fijne feestdagen toegewenst!

Eerste prijs concours Enschede
Op zondag 22 november 2009 ging de Gendringse Orkest Vereniging o.l.v. Gerald Roerdinkholder op concours in Enschede. G.O.V. kwam voor het eerst uit in de 3e divisie Harmonie na een promotie in 2006. De jury bestaande uit dhr. Buitenhuis, dhr. Schoonenbeek en dhr. Hoekstra kwam tot een gemiddelde van 83.25 punten. Het mooiste compliment kwam van jurylid G. Buitenhuis. Hij schrijft: "orkest met veel kwaliteit - mooie basisklank - goede techniek".

We speelden:
The Exodus Song - Ernest Gold & Pat Boone - arr. Johan de Meij (inspeelwerk)
Legend of a Mountain - Jacob de Haan (verplicht werk)
Ekato - Sven van Calster (keuzewerk)

klik voor een vergroting

Nieuwe dirigent leerlingenorkest
Het leerlingenorkest stond sinds 1 november 2007 onder leiding van dirigente Linda Keuben. Zij heeft te kennen gegeven dat zij wegens haar studie in Essen helaas het leerlingenorkest niet meer kan dirigeren. Maar per 7 januari 2010 hebben wij een opvolger voor Linda gevonden. Ruben van Schijndel, trompettist, 21 jaar oud en student aan het conservatorium Artez in Arnhem is bereid gevonden om dit op zich te nemen.

Startmanifestatie Drufabriek Ulft
Op zaterdag 12 september 2009 keerde het vuur terug in de Drufabriek. Brandende fakkels werden door lopers van Atletico naar de Drufabriek in Ulft gebracht. Na het ontsteken van het vuur volgde het muziekstuk "The Iron Foundry" van de componist Mosolov. Het werd uitgevoerd door 200 muzikanten van muziekverenigingen uit de gemeente Oude IJsselstreek. Ook G.O.V. was hierbij vertegenwoordigd.

Tryoutconcert 2009
Op zondagmiddag 1 november 2009 verzorgde G.O.V. een try-outconcert in de theaterzaal van de Dru-fabriek te Ulft i.s.m. fanfare Kunst Na Arbeid uit Ulft. Voor beide verenigingen was dit concert een laatste beproeving in aanloop naar het concours. Fanfare K.N.A. ging eveneens op zondag 22 november op concours in Enschede en kwam uit in de 4e divisie fanfare. Tijdens dit concert lieten beide verenigingen o.a. hun concourswerken horen. Er werd gezamenlijk afgesloten met de concertmars Olympica van G. Orsomando.

Rocks sparen voor G.O.V.
Super de Boer Gendringen ging vanaf 1 juli 2009 meesparen voor een nieuwe trombone. Klanten konden de rockspunten laten bijschrijven op het conto van de Gendringse Orkest Vereniging. Deze spaaractie heeft 2.000 euro opgeleverd. Hiervan is een nieuwe trombone aangeschaft die bespeeld zal worden door Erik Leenen. Wij zijn dan ook heel blij dat de Gendringse bevolking G.O.V. een warm hart toedraagt. In slechts vijf maanden tijd is het streefbedrag bereikt. Hiervoor willen we iedereen die meegespaard heeft enorm bedanken.
Dhr Kooistra overhandigt de trombone aan trombonist Erik Leenen

Gendringse kermis
Onze trombonist Erik Leenen is zaterdag 29 augustus 2009 koning geworden tijdens het vogelschieten. We feliciteren hem, zijn vrouw Inge en hun kinderen Ciska en Mike van harte en hopen samen nog op hele gezellige kermisdagen!
Gendringse Kermis 2009

Laatste repetitieavond
Op de laatste repetitieavond op 9 juli 2009 namen de leden zelf hapjes mee, bijv. salade, stokbrood met kruidenboter, taart, bowl, etc. We hadden goed gegeten maar kregen alles niet op. Carola Dul werd nog gehuldigd vanwege haar 12,5 jarig lidmaatschap. Verder werd er een quiz gehouden (petje-op, petje-af) waarbij de GOV-kennis getest werd. Hierbij was de groep van Yvonne, René, Jolien, Bart en Anneke superieur; ze hadden alle vragen goed! De quiz met geluidsfragmenten werd gewonnen door de groep van Carola, Wim, Gerben, Hans en Jolanda.
laatste repetitieavond 2009

Afsluitingsconcert
Het leerlingenorkest o.l.v. Linda Keuben en de tweedejaars blokfluitleerlingen o.l.v. Mireille Hitman verzorgden een concert ter afsluiting van het lesjaar op zaterdag 4 juli 2009. Beiden traden om beurten op in de Nederlands Hervormde kerk te Gendringen en tot slot werden er nog drie muziekstukken gezamenlijk gespeeld.
afsluitingsconcert 2009

Openbaar Examen en diploma-uitreiking
Verschillende C- en D kandidaten presenteerden zich op woensdag 24 juni tijdens het openbaar examen. Sommige kandidaten werden begeleid door een pianist, één kandidaat door een gitarist. Daarnaast werden een aantal leerlingen begeleid door het orkest waar zij lid van zijn; te weten St. Gregorius uit Varsselder en het B-orkest van Psalm 150 uit Dinxperlo. Aansluitend vond de diploma-uitreiking plaats voor alle geslaagden uit de gemeente Oude IJsselstreek. Van onze vereniging en ons leerlingenorkest zijn dat de volgende leerlingen:

Mirthe Regelink
Nadine Overbeek
Laura Hoitink
Tom Hoitink
Laura Luimes
Bart te Pas
Tijnie Jansen

- diploma A dwarsfluit
- diploma A hobo
- diploma A hobo
- diploma A trompet
- diploma B hobo (met lof)
- diploma C trompet
- diploma C altsaxofoon

Nieuwe leerlingen 2009-2010
Na de voorspeelavond hebben 10 nieuwe leerlingen zich aangemeld voor een opleiding aan de muziekschool. We wensen hen hierbij veel succes.

Pleun Hakvoort
Elizabeth Löhr
Nathalie Kuiper
Jessie Meijer
Sanne van der Molen
Marisa Reulink
Maaike Schrijver
Bas Wanders
Valerie Wellink
Vivian Wellink

- dwarsfluit
- dwarsfluit
- altsaxofoon
- slagwerk
- altsaxofoon
- klarinet
- hoorn
- bariton
- trompet
- trompet

Helaas zijn er ook enkele leerlingen gestopt, nl. Eva Koppelman en Laura Weinans op altsaxofoon en Carlijn Slutter op klarinet.

Buitenconcert tijdens Fietsvierdaagse
Op donderdagavond 18 juni 2009 verzorgde G.O.V. een buitenconcert vanaf 20.00 uur bij de wijnboerderij van Leon Masselink aan de Munsterweg 4 in Gendringen. Dit ter gelegenheid van 25ste fietsvierdaagse die gehouden werd van 17 t/m 20 juni.

Oude IJsselstreek MuziekFestival
Harmonie Ulft organiseerde voor de 3e keer het Oude IJsselstreek MuziekFestival in het Openluchttheater van Engbergen. Het werd gehouden van vrijdag 12 t/m zondag 14 juni 2009. Tijdens dit weekend lieten 11 orkesten en 14 koren uit de Oude IJsselstreek van zich horen. De Gendringse Orkest Vereniging trad zaterdagavond op samen met de Ulftse Nachtegalen. We speelden hoogtepunten uit de musical "Tanz der Vampire" en de filmmuziek "The Mask of Zorro." Tot slot speelden we samen een selectie uit de musical "Les Miserables".
Oude IJsselstreek Muziekfestival 2009

Voorspeelavond
In verband met het einde van het seizoen van de blokfluiters werd voor de tweedejaars blokfluiters een voorspeelavond georganiseerd door muziekvereniging G.O.V. Op deze avond presenteerden we ons beleid t.a.v. de leerlingen en was er de gelegenheid om beschikbare instrumenten te proberen. Hierdoor werd de keus om een instrument te kiezen hopelijk makkelijker. De voorspeelavond vond plaats op donderdag 28 mei 2009 om 18:30 uur in "de Gent" te Gendringen.
voorspeelavond 2009

Voorjaarsconcert
Op zondagmiddag 24 mei 2009 werd ons voorjaarsconcert gehouden met medewerking van het leerlingenorkest o.l.v. Linda Keuben en de blokfluiters o.l.v. Mireille Hitman. Het concert begon om 15.30 uur in zaal te Pas in Gendringen. Op zondagmiddag 24 mei werd ons voorjaarsconcert gehouden met medewerking van het leerlingenorkest o.l.v. Linda Keuben en de blokfluiters o.l.v. Mireille Hitman. De temperatuur in een bomvolle zaal te Pas liep hoog op mede door het warme weer buiten en de inspanning binnen.
voorjaarsconcert 2009

Het harmonieorkest speelde voornamelijk filmmuziek en musicals. Naast het beluisteren van de muziekstukken kon men ook genieten van de filmbeelden die getoond werden.
Het leerlingenorkest trad op in nieuwe rode t-shirts en speelde vooral filmmuziek. De vier blokfluitgroepen speelden elk 3 liedjes. Het concert werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van de blokfluiters en het leerlingenorkest.
Twee leden van het harmonieorkest werden gehuldigd: tenorsaxofoniste Kim Beskers was 12,5 jaar lid en slagwerker Theo van Remmen 25 jaar onafgebroken lid van de KNFM. Eigenlijk is Theo al veel langer lid van G.O.V. maar omdat hij er een poosje uit is geweest begint de KNFM weer opnieuw te tellen.

Activiteiten

08-02-2018
Jaarvergadering

25-03-2018
Palmpasen optocht

08-04-2018
Voorjaarsconcert

Volg ons ook op

Facebook


Sponsors

Mekers Fietsen
Website Mekers Fietsen >>

Cafetaria te Pas
Website Cafetaria te Pas >>