Gendringse Orkest Vereniging


Archief 2011

Ganzenmarkt 2011
De jaarlijkse Ganzenmarkt in Gendringen werd gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. Tussen 13.00 en 14.00 uur speelde G.O.V. vooral swingende kerstmuziek op het horecaplein. Van Rudolph the Rednosed Reindeer kun je een filmpje bekijken.
ganzenmarkt 2011

Concours Enschede 2011
Op zondag 20 november deden we wederom mee aan het KNFM concours in Enschede. We kwamen uit in de 3e divisie harmonie en behaalden een 1e prijs met 80,25 punten. Meer...

Try-out concert 2011
Ter voorbereiding op het concours in Enschede lieten we onze concourswerken horen tijdens het Try-out concert in de Rabobankzaal in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Harmonie Onderling Genoegen uit Etten en fanfare St. Jan uit Meddo verleenden hierbij hun medewerking. Meer...

Hafa Cadabra ... een spetterende presentatie
Op 9 december organiseerde Muziekschool Oost Gelderland een avond waarbij de presentatie van het concert centraal staat. Ons leerlingenorkest was een van de twee orkesten die op het podium als voorbeeld diende. Hierop werd dan feedback gegeven door regiseusse Meta Stevens en lichtman en geluidsspecialist Harry de Kort. Deze avond diende ter voorbereiding op het komende jeugdorkestenfestival op 29 januari 2012. Ons leerlingenorkest is hier uiteraard ook van de partij.

Nieuwe leerlingen
De volgende nieuwe leerlingen gaan een instrument bespelen:
- Lindsey Ausma op klarinet
- Marije Fransen op klarinet
- Anita Goossens op klarinet
- Nienke Immink op klarinet
- Emma Keurentjes op klarinet
- Romy Keurentjes op trompet
- Anke Loor op klarinet
- Beau Rosier op dwarsfluit
- Monique Schel op klarinet
- Roel Wissing op slagwerk

Zomerconcert
Op zondagmiddag 26 juni lieten alle muzikanten van G.O.V. van zich horen in zaal te Pas in Gendringen. Naast de blokfluitleerlingen, het leerlingenorkest en het harmonieorkest speelden ook de leerlingen van de muziekschool mee. Het harmonieorkest opende het concert o.l.v. Gerald Roerdinkholder. De prachtige bugelsolo van Wilfried Essink met "Sorry" van Kyteman leverde veel applaus op. Het leerlingenorkest speelde heel enthousiast een drietal muziekstukken o.l.v. Ruben van Schijndel. Daarna traden de blokfluiters in 3 groepen op o.l.v. Lidy en Mireille. Na al dit moois werd de middag afgesloten met een gezamenlijk muziekstuk.
zomerconcert 2011

Ruben geslaagd!
Onze dirigent van het leerlingenorkest, Ruben van Schijndel, is op 22 juni geslaagd voor zijn eindexamen klassiek trompet. Hij deed dit tegelijk met Remco Spierings en beiden haalden een dikverdiende 8! Van harte proficiat met dit mooie resultaat.
ruben geslaagd

Oude IJsselstreek Muziekfestival
De Gendringse Orkest Vereniging was wederom van de partij op het Oude IJsselstreek Muziekfestival. In verband met het slechte weer werd het gehouden in de popzaal van de Dru-cultuurfabriek. Het harmonieorkest speelde op zondag 19 juni rond 13.00 uur lichte muziek.

Voorspeelavond
Op donderdag 19 mei werd voor de tweedejaars blokfluiters een voorspeelavond georganiseerd door muziekvereniging G.O.V. Op deze avond presenteerden we ons beleid t.a.v. de leerlingen en was er de gelegenheid om alle instrumenten te proberen.

Diploma-uitreiking
Op donderdag 21 april werden de diploma's uitgereikt aan de leerlingen van de muziekschool. Wij feliciteren alle geslaagden met dit resultaat. Van onze vereniging waren dat:

- Nathalie Kuiper, altsaxofoon, diploma A
- Sanne van der Molen, altsaxofoon, diploma A
- Jord Marcus, slagwerk, diploma A
- Nadine Overbeek, hobo, diploma B

Mirthe Regelink kon toen helaas geen examen doen op dwarsfluit voor diploma B vanwege een gebroken vinger. Update: Mirthe is inmiddels ook geslaagd!

Voorjaarsconcert
Op zaterdagavond 26 maart 2011 organiseerde G.O.V. een voorjaarsconcert o.l.v. dirigent Gerald Roerdinkholder. Tijdens dit concert werden 8 muzikanten gehuldigd worden. Heel speciaal was het 65-jarig lidmaatschap van Theo Romp en Willy Tieltjes. Theo Romp blaast overigens nog steeds met veel enthousiasme mee in het harmonieorkest. Verder werden de volgende leden gehuldigd: Theo Hügen en Michael Kempka (40 jaar), Patricia Overbeek en Anneke Dieker (25 jaar), Elise te Pas en Bianca Dul (12,5 jaar).
Ons leerlingenorkest o.l.v. Ruben van Schijndel speelde met veel flair de muziekstukken, waarmee zij zo succesvol waren tijdens het jeugdorkestenfestival.
Jubilarissen GOV
V.l.n.r. Theo Hügen, Anneke Dieker, Willy Tieltjes, Elise te Pas, Theo Romp, Bianca Dul en Patricia Overbeek. Michael Kempka ontbreekt op de foto.

Optreden blokfluitgroepen
Blokfluitdocente Mireille Hitman had alle blokfluitleerlingen goed voorbereid op het optreden van vrijdagavond 25 februari 2011. Voor een volle zaal werd enthousiast maar heel gedisciplineerd muziek gemaakt. Het geheel werd opgehangen aan een zelfverzonnen verhaal dat in stukjes gepresenteerd werd door de blokfluiters zelf. De liedjes waren afwisselend en goed afgestemd op het niveau van de leerlingen.
Blokfluitoptreden

GOV winnaar jeugdorkestenfestival!
Op zondag 30 januari 2011 deed ons leerlingenorkest mee aan het jaarlijkse jeugdorkestenfestival in Doetinchem. Er deden 9 jeugdorkesten mee, die werden beoordeeld door Joop Boerstoel en Tijs Huisman. Onder leiding van dirigent Ruben van Schijndel behaalde ons leerlingenorkest de eerste prijs en mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen. Op de pagina van het leerlingenorkest kun je het juryrapport lezen. Er is zelfs een filmpje van het optreden te bekijken. Dat werd een aantal weken later gevierd met een taartje.
leerlingenorkestGOVwinnaar2011

Activiteiten

08-02-2018
Jaarvergadering

25-03-2018
Palmpasen optocht

08-04-2018
Voorjaarsconcert

Volg ons ook op

Facebook


Sponsors

Mekers Fietsen
Website Mekers Fietsen >>

Cafetaria te Pas
Website Cafetaria te Pas >>