Gendringse Orkest Vereniging


Archief 2012

Kerstconcert GOV & Different Voices
Op zondagmiddag 23 december organiseerde GOV een kerstconcert m.m.v. het Gendringse popkoor Different Voices. Beiden brachten sfeervolle muziek en uiteraard kerstmuziek ten gehore. Daarnaast traden we ook gezamenlijk op. G.O.V. stond o.l.v. Gerald Roerdinkholder en Different Voices o.l.v. Belinda Kamps. Een gedeelte van de entree ging naar 3FM Serious Request. Een mooi bedrag van €135 is inmiddels overgemaakt.
kerstconcert

Kerstconcert

Ganzenmarkt Gendringen
Op zondagmiddag 16 december speelde GOV vanaf 13.30 uur tijdens de Ganzenmarkt in het centrum van Gendringen sfeervolle kerstmuziek.

Bands Verenigd
In het weekend van de Ganzenmarkt waren er allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Op vrijdagavond 14 december opende het dweilorkest van de GOV de avond. Het Rode Kruis was aanwezig zijn om het goede doel van dit jaar, babysterfte in de wereld, toe te lichten. Bandleden van Plebz, Q5 en Free Your Mind vormden Bands Verenigd, m.m.v. DJ Roel Salemink, Vakman Johnny, GOV en T3live.
Bands Verenigd

Soepactie
De Gendringse Orkest Vereniging hield op zaterdag 8 december 2012 weer de traditionele soepactie. De leden van de G.O.V. kwamen van 9.30 uur tot 13.00 uur langs met diepgevroren erwtensoep en tomaten-groentensoep.
De soep was tevens te koop bij het mobiele verkooppunt naast de ingang van supermarkt Coop te Gendringen. We willen alle inwoners van Gendringen bedanken die soep gekocht hebben en hen smakelijk eten wensen. De soepverkopers konden na afloop genieten van een lekker broodje knakworst.
Soepactie

Sint en Piet op bezoek
Op donderdagavond 6 december werd het harmonieorkest tijdens de repetitie verrast door een bliksembezoek van Sint en Piet. Sint nam als een ware maestro het stokje ter hand voor het dirigeren van een sinterklaasliedje.
sint en piet

Concert Winterswijk
Op vrijdagavond 2 november verleenden we onze medewerking aan het try-outconcert in de concertzaal van muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk. Twee andere orkesten van onze dirigent Gerald Roerdinkholder (St. Jan uit Meddo en Crescendo uit IJzerlo) gaan in november op concours. De slagwerkgroep van St. Jan speelde net als GOV na de pauze. Hoogtepunt van ons optreden was toch wel de bugelsolo van Wilfried Essink in het muziekstuk Sorry van Kyteman.
Wilfried Essink
Wilfried Essink

Donateuractie
Van 15 t/m 27 oktober kwamen leden van de Gendringse Orkest Vereniging aan de deur voor de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte. De opbrengst is voor de jeugdopleiding en aanschaf van instrumenten.

Nieuwe leerlingen schooljaar 2012-2013
Dit jaar hebben 5 nieuwe leerlingen zich aangemeld:
- Sanny Coonen - klarinet
- Sellie Rengelink - klarinet
- Isa Roelofs - klarinet
- Isra Solak - dwarsfluit
- Sara Wanders - hoorn
Allemaal veel succes met de muziekopleiding!

Nieuwe leden harmonieorkest
Na de zomervakantie is het harmonieorkest aangevuld met 3 muzikanten, te weten: Bas Wanders op bariton, Elizabeth Löhr op dwarsfluit en Femke Scholten op melodisch slagwerk. Een paar maanden daarvoor mochten we trombonist Hans Wessels verwelkomen. We wensen hen heel veel plezier toe bij het harmonieorkest.

Tv-opname Zomer in Gelderland
De zomerkaravaan streek op vrijdag 3 augustus neer op het Kerkplein in Gendringen. Daar heeft het team o.l.v. Ruud Eijmans de opdracht "de overwintering op Nova Zembla" gekregen. Daarmee hebben ze duizend euro voor het goede doel (Kinderboerderij Gendringen) verdiend. G.O.V. sloot de dag af met een muzikaal optreden. Dit feest was live op tv te zien zijn op Tv Gelderland.
zomer in Gelderland

Oude IJsselstreek Muziekfestival
Het OIJMF werd i.v.m. het slechte weer gehouden in de SSP-hal bij de Dru cultuurfabriek in Ulft. De Gendringse Orkest Vereniging trad 's middags op met popkoor 4You uit Gendringen op zondagmiddag 24 juni 2012. Naast eigen repertoire traden we ook gezamenlijk op.

Jeugduitje
Zaterdag 16 juni organiseerde de jeugdcommissie voor het eerst het jeugduitje. Het werd een gezellige middag met allerlei spelletjes. Vanwege het slechte weer werd uitgeweken naar de Gent. Alle leerlingen van GOV en de blokfluiters waren hiervoor uitgenodigd.

Nieuwe blokfluitdocente
Na de zomervakantie zal Mariska te Pas de blokfluitlessen overnemen van Lidy Wassink. De lessen zijn dan op donderdagavond. De beginners lessen van 18.15 uur tot 18.45 uur en de gevorderden van 18.45 uur tot 19.15 uur.
Mariska te Pas
Mariska te Pas

Voorspeelavond
Op donderdagavond 24 mei konden de 2e jaars blokfluiters kennismaken met de diverse instrumenten van het harmonieorkest. Ze mochten instrumenten uitproberen en vragen stellen. Hierna konden ze zich opgeven voor de muziekles die na de zomervakantie zal starten.

Voorjaarsconcert
Het voorjaarsconcert werd gehouden op zaterdagavond 12 mei in een overvolle zaal te Pas in Gendringen. Alle geledingen van de vereniging lieten zich op deze avond horen. Zeer verrassend begon een koperensemble van GOV met de Florentiner March in een arrangement van Mnozil Brass. Het harmonieorkest o.l.v. Gerald Roerdinkholder vervolgde het concert met lichte muziek. Het leerlingenorkest speelde o.l.v. Ruben van Schijndel en de blokfluiters werden geleid door Lidy Wassink. Tevens werden vier trouwe leden gehuldigd. Jan ter Beest, Jolanda Luimes en Marije Vonderhorst zijn alledrie 12,5 jaar lid van onze vereniging. Trombonist Hanno Tieltjes is maar liefst 50 jaar lid! Meer...

Leerlingen geslaagd
De volgende leerlingen zijn geslaagd voor hun muziekexamen:
Marisa Reulink op klarinet - diploma A (theorie)
Bas Wanders op bariton - diploma A
Elisabeth Lohr op dwarsfluit - diploma A
Pleun Hakvoort - diploma A
Ragna Sohn op dwarsfluit - diploma B
Proficiat allemaal!

Communie, Koninginnedag en Dodenherdenking
Op zondag 22 april begeleidde GOV de communicanten de RK kerk in met de processiemars. Een week later, op Koninginnedag, ging GOV voorop in de stoet met versierde voertuigjes. De optocht vertrok om 9.45 uur vanaf het Kerkplein. Daarna werd de vlag gehesen en het Wilhelmus gespeeld.
Op vrijdag 4 mei speelden we in de RK kerk ter gelegenheid van Dodenherking. De dienst begon om 19.00 uur waarna om 20.00 uur op het RK kerkhof 2 minuten stilte in acht werd genomen. Wilfried Essink speelde The Last Post.

Jaarvergadering
De jaarvergadering werd gehouden op donderdag 9 februari om 19.30 uur in de Gent te Gendringen. Tijdens de jaarvergadering werden ook de uitkomsten van de enquête gepresenteerd. Aftredend en niet herkiesbaar was voorzitter Dick Romp. Deze functie is momenteel nog niet ingevuld.

Jeugdorkestenfestival 2012
Op zondag 29 januari vond voor de 8e keer het Jeugdorkestenfestival plaats in de Bizetzaal van Muziekschool Doetinchem. Dit jaar ging de wisseltrofee naar Step Up uit Didam. Ons leerlingenorkest o.l.v. Ruben van Schijndel trad op om 11.30 uur. Er deden maar liefst 10 orkesten mee. Joop Boerstoel en Tijs Huisman schreven een positief juryrapport, voorzien van aandachtspunten.

Nieuwe muzikanten bij het harmonieorkest
De leerlingen Sanne van der Molen en Nathalie Kuiper zullen beiden op altsaxofoon m.i.v. 12 januari 2012 het harmonieorkest komen versterken. Vorige maand zijn Marit Ratering op hobo, Anita Goossens en Monique Schel (beiden op klarinet) begonnen in het harmonieorkest. We wensen hen allen veel plezier en succes toe!

Archief
In het Archief vind je nieuwsfeiten uit vorige jaren.

Activiteiten

08-02-2018
Jaarvergadering

25-03-2018
Palmpasen optocht

08-04-2018
Voorjaarsconcert

Volg ons ook op

Facebook


Sponsors

Mekers Fietsen
Website Mekers Fietsen >>

Cafetaria te Pas
Website Cafetaria te Pas >>