Gendringse Orkest Vereniging


Archief 2013

Soepactie
GOV hield op zaterdag 7 december de inmiddels traditionele soepverkoop. Vanaf 9.30 uur gingen de leden huis-aan-huis en boden de erwtensoep en tomaten-groentensoep te koop aan. Het zijn kwaliteitsproducten van Helmink Diepvries uit Varsseveld. We willen iedereen bedanken die onze soep heeft gekocht en een smakelijk eten wensen!
Soepactie

Sinterklaasconcert
Op donderdag 28 november bracht Sinterklaas een bezoek aan de Gent. De muzikanten van MMJZ en het leerlingenorkest speelden vrolijke sinterklaasliedjes voor de Sint en zijn pieten. Tot slot kregen alle muzikanten nog een lekkere verrassing mee naar huis.
sinterklaasconcert

Reis mee met HOG & GOV
Op zondagmorgen 17 november speelde de Gendringse Orkest Vereniging samen met Harmonie Onderling Genoegen uit Etten in de Rabobankzaal van de Dru Cultuurfabriek in Ulft. Alle toehoorders werden meegenomen op een muzikale reis langs landen over de hele wereld, zoals: English Folk Song Suite, Columbus, Singapura Suite, Around the world in 80 days, Skala Kalloni en Tequila. Daarnaast sloten beide verenigingen het concert gezamenlijk af. Meer...
Reis mee met HOG & GOV

Volg ons op Facebook
Vanaf nu kunt u ons ook volgen en natuurlijk liken op Facebook. Klik op het logo hieronder voor onze Facebook pagina.
Volg ons op Facebook

Donateursactie
Vanaf 14 oktober zullen de leden van de Gendringse Orkest Vereniging de inwoners van Gendringen bezoeken voor een bijdrage voor de muziekvereniging. De opbrengst zal onder meer worden gebruikt voor nieuwe jeugdopleiding Muziek Maak Je Zelf en de aanschaf van instrumenten.
We vertrouwen erop dat Gendringen ons een warm hart zal toedragen.
Mocht u interesse hebben om in ons orkest mee te spelen ofwel een opleiding willen volgen, meldt u zich dan tijdens onze repetitie in de Gent. We repeteren op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Monumentenprijs Huis Engbergen
Op zaterdag 14 september werd de Monumentenprijs uitgereikt aan het prachtig gerestaureerde Huis Engbergen van de heer van Bon. Samen met schutterij de Eendracht uit Voorst verzorgde G.O.V. de vendelhulde en de muzikale omlijsting. Na de rampzalige brand in 2010, waarbij het voorhuis zo goed als verloren ging, werden bij de herbouw meerdere lang verdwenen elementen van het landhuis teruggebracht. Het pand heeft hiermee sterk aan uitstraling gewonnen en met de steeds mooier wordende natuurlijke omgeving vormt het een blijvend fraai plaatje in het collectieve geheugen van de regio.
monumentenprijs huis Engbergen

Muziek Maak Je Zelf
Voor het eerst organiseert de Gendringse Orkest Vereniging, in samenwerking met muziektherapeut Hans Roerdinkholder de cursus Muziek Maak Je Zelf (MMJZ). In september werd een proefles gegeven op beide basischolen in Gendringen. De kinderen kregen na afloop een opgaveformulier mee naar huis.
proefles mmjz

Wat is Muziek Maak Je Zelf?
MMJZ is een cursus waarbij kinderen uit groep 4 van de basisschool kennis maken met alle facetten van het spelen in een harmonie. In een periode van 20 weken leren zij het orkest en de instrumenten kennen. Daarnaast leren zij samen zingen en spelen op de blokfluit en de grondbeginselen van het noten lezen. Gedurende 20 lessen komen alle instrumenten uit een harmonie langs, iemand uit het grote orkest vertelt dan wat over het instrument en uiteraard mag iedereen het instrument proberen! Ze ervaren dat samen muziek maken vooral heel erg leuk is! Meer...

Hans Roerdinkholder
Hans Roerdinkholder
MMJZ

Nieuwe leerlingen 2013-2014
Onderstaande leerlingen hebben zich aangemeld bij de muziekschool. We wensen hen hierbij veel plezier en succes toe.

Rozan Belterman
Carmen Bergevoet
Noor Dahlhaus
Jip van Eck
Yentl Hoksbergen
Yoran Hoksbergen
alt-saxofoon
alt-saxofoon
alt-saxofoon
dwarsfluit
dwarsfluit
slagwerk

Afscheid dirigent leerlingenorkest
Onze dirigent van het leerlingenorkest Ruben van Schijndel gaat ons na 3,5 jaar verlaten i.v.m. zijn nieuwe baan bij de muziekschool. Wij wensen hem hierbij veel succes. Hoogtepunt was natuurlijk het behalen van de wisseltrofee in 2011 tijdens het jeugdorkestenfestival. Tijdens de jaarlijkse barbecue werd hij door G.O.V. in het zonnetje gezet. Zijn opvolger wordt Hans Roerdinkholder die ook bij ons de cursus Muziek Maak Je Zelf gaat geven.
leerlingenorkestGOVwinnaar2011
Archief: 1e prijs jeugdorkestenfestival 2011 o.l.v. Ruben van Schijndel

Gendringse Kermis
Op vrijdag 23 augustus opende G.O.V. de kermis officieel met een vendelhulde bij het verzorgingstehuis Maria Magdalena Postel. Uiteraard verleenden we ook onze medewerking op zaterdag en maandag. De foto's van de kermisdagen kun je bekijken op de site van de Gendringse Kermis.

Jeugdmiddag
Op 1 juni hebben we met alle jeugd van GOV alvast het muzikale schooljaar afgesloten. Dit jaar gooide het weer geen roet in het eten. Het was wat aan de frisse kant, maar daar hadden de leerlingen al snel geen last meer van na een wandeltochtje naar Engbergen en de eerste actieve kennismakingsspellen. Tussendoor even gezellig wat eten en drinken en daarna weer met z’n allen verder met attributen- en overloopspellen. Later op de middag zijn er nog andere spellen gespeeld zoals drie-is-teveel en fop-bal en er zijn puzzels opgelost die te maken hadden met reclameslogans en spreekwoorden. Aan het eind van de middag werd het winnende team bekend gemaakt en als afsluiting was er een patatje met snack.

Vrienden van Gendringen Live!
Op zondagavond 30 juni vond op het terras bij te Pas het muziekspektakel Vrienden van Gendringen Live! plaats. Het publiek kon genieten van een gevarieerd programma onder gunstige weersomstandigheden. Meer...
Vrienden van Gendringen Live!

Oude IJsselstreek Muziekfestival in SSP-hal
De weersvoorspellingen voor komend weekend waren dusdanig dat het bestuur van het Oude IJsselstreek Muziekfestival heeft besloten dat het festival verplaatst werd naar de SSP-hal op het Dru industriepark in Ulft. De Gendringse Orkest vereniging bracht alvast een geslaagd voorproefje van het komende Vrienden van Gendringen spektakel op 30 juni.
Oude IJsselstreek Muziekfestival

Feestmiddag met jubilarissen
Op zondagmiddag 9 juni werd Wim Romp gehuldigd omdat hij al 75 jaar lid is van G.O.V. Vooral heel bijzonder omdat hij nog steeds actief meespeelt bij het harmonieorkest op bariton. Samen met zijn vrouw Gerda werd hij in het zonnetje gezet. Allereerst kreeg hij een serenade van alle leden van de harmonie. Daarna speelde de Landerkapel uit Megchelen en zij zorgden voor een prima sfeer. Drie trompettisten (Wilfred, Wilfried en Michael) speelden Il Silenzio. Heel speciaal was ook de huldiging van baritonist Toon Salemink die al 50 jaar lid is van G.O.V. Hij werd benoemd tot erelid van de vereniging. Als laatste werd slagwerker Tim Kok gehuldigd die 25 jaar lid is.
Jubilarissen
De jubilarissen Tim Kok, Toon Salemink en Wim Romp met echtgenoten

Voorspeelavond
Op donderdagavond 23 mei organiseerde de Gendringse Orkest Vereniging weer haar jaarlijkse voorspeelavond. Tijdens deze avond kon je kijken en luisteren naar verschillende instrumenten. Ook mocht je zelf instrumenten uit proberen. Jeugcoördinator Elise te Pas gaf informatie over wat de mogelijkheden zijn binnen onze vereniging en het spelen van een instrument.
voorspeelavond 2013

Leerlingen geslaagd
Onderstaande leerlingen zijn afgelopen week geslaagd. Gefeliciteerd allemaal! Op donderdag 25 april werden de diploma's uitgereikt in de Dru cultuurfabriek te Ulft.

Jules Hartjes - slagwerk - diploma A
Marisa Reulink - klarinet - diploma A
Carlijn Wissing - klarinet - diploma A
Marije Fransen - klarinet - diploma A
Sonja Kraan - dwarsfluit - diploma A
Ties Marcus - trombone - diploma A
Jord Marcus - slagwerk - diploma B
Nathalie Kuiper - saxofoon - diploma B
Sanne van der Molen - saxofoon - diploma B
Mirthe Regelink - dwarsfluit - diploma C

Openbaar examen muziekschool
Op vrijdag 19 april zal onze fluitiste Mirthe Regelink spelen tijdens het openbaar examen in Doetinchem. Dit openbaar examen is een onderdeel van haar C-examen. We wensen haar en de andere examen-kandidaten heel veel succes toe!

Jeugdconcert
Op donderdagavond 18 april mocht de jeugd van GOV optreden voor een volle zaal in de Gent. Mariska te Pas begeleidde beide blokfluitgroepen en het leerlingenorkest stond o.l.v. Ruben van Schijndel. Na afloop stond er nog wat lekkers klaar voor de muzikanten en het publiek.
jeugdconcert 2013

Bestuursmutaties
Tijdens de jaarvergadering van 7 februari werd Jeroen Ketelaar tot voorzitter gekozen. G.O.V. is heel blij dat deze vacante functie weer vervuld is. Elise te Pas werd herkozen en zal het jeugdbeleid blijven coördineren. Jelle Gerritsen werd gekozen als algemeen bestuurslid. Aftredend en niet herkiesbaar waren Toon Salemink en Wilfred van Keeken. We willen beiden bedanken voor al het werk dat zij voor de vereniging hebben gedaan. Zij zullen op de achtergrond hun steentje blijven bijdragen.
voorzitterswissel
Jeroen Ketelaar ontvangt de voorzittershamer van Dick Romp

Jeugorkestenfestival
Op zondag 27 januari 2013 deed ons leerlingenorkest wederom mee aan het 9e Jeugdorkestenfestival. Het orkest (uitkomend in de categorie beginners) werd geleid door Ruben van Schijndel in de Bizetzaal van de muziekschool in Doetinchem. De hoofdrol was weggelegd voor klarinettiste Veerle Dijkman. Het was een geslaagd optreden met een goed juryrapport met leerpuntjes. Winnaar in de categorie beginners werd jeugdorkest St. Antonius uit Breedenbroek. Opleidingsorkest SBOG uit Gaanderen werd winnaar in de categorie gevorderden.
jeugdorkestenfestival2013

Archief
In het Archief vind je nieuwsfeiten uit vorige jaren.

Activiteiten

08-02-2018
Jaarvergadering

25-03-2018
Palmpasen optocht

08-04-2018
Voorjaarsconcert

Volg ons ook op

Facebook


Sponsors

Mekers Fietsen
Website Mekers Fietsen >>

Cafetaria te Pas
Website Cafetaria te Pas >>