Gendringse Orkest Vereniging


Archief 2014

Kerst-Ganzenmarkt
Dit jaar werd de traditionele Kerst-Ganzenmarkt op zondag 14 december voor de 29e keer georganiseerd in Gendringen. Om 13.00 uur vertrok GOV samen met de Kerstman langs de gezellige kraampjes. Daarna speelden we op het podium sfeervolle en swingende kerstliedjes o.l.v. Dick Romp.
ganzenmarkt

Soepactie
GOV hield op zaterdag 13 december de inmiddels traditionele soepverkoop. Vanaf 9.30 uur gingen de leden huis-aan-huis en boden erwtensoep, chinese tomatensoep en bruine bonensoep te koop aan. Het zijn diepgevroren kwaliteitsproducten van Helmink Diepvries uit Varsseveld. Tot 13.30 uur ko u ook zelf soep kopen bij ons mobiele verkoopkunt bij de ingang van de Coop.
Soepactie
Download flyer

Sint en Piet op bezoek bij de jeugd van GOV
Op donderdagavond 4 december konden Sinterklaas en zijn Piet genieten van de mooie muziek van de leerlingen van Muziek Maak Je Zelf, het nieuwe C-orkest en het B-orkest. Alle leerlingen staan onder leiding van Hans Roerdinkholder. Natuurlijk had de Sint voor hen nog wat lekkers meegenomen.

Intocht Sinterklaas
Op zondagmiddag 23 november vertrok Sinterklaas om 14 uur voor de optocht door Gendringen onder begeleiding van de Gendringse Orkest Vereniging. GOV had speciaal hiervoor enkele nieuwe sinterklaasmarsen aangeschaft.
Intocht Sinterklaas

Noaberconcert HU & GOV
Op zondagmorgen 2 november om 11.00 uur verzorgden G.O.V. samen met Harmonie Ulft een Noaberconcert in de Rabobankzaal van de Dru-cultuurfabriek in Ulft. Beide verenigingen speelden naast hun eigen repertoire, ook gezamenlijk. Ze sloten af met Rhapsodia van Robert Finn en Return to Ithaca van Kees Vlak. Ladyspeaker van dit concert was Anita van der Linden.
noaberconcert GOV&HU

Sponsoractie Muziek Maak Je Samen
Op vrijdagavond 19 september begonnen we om 19 uur om 24 uur achter elkaar muziek te maken. Wethouder Peter van der Wardt opende de sponsoractie met een gongslag, waarna vervolgens de vendeliers een vendelhulde brachten. Er waren optredens van o.a. GOV, het leerlingenorkest, de leerlingen van MMJZ, een dweilorkest, Sister Act, band 24, de Egerländergroep, een trompet-, trombone-, fluit- en klarinetgroep, twee familieorkesten en nog veel meer. De wethouder kwam de sponsoractie ook afsluiten en sprak mooie woorden.

Zo was er ook veel aandacht voor onze actie in de regionale kranten.

Met deze actie hebben we maar liefst € 8.065,- bij elkaar gespeeld voor de jeugdopleiding en ons jubileumjaar in 2015. Wij willen hierbij onze sponsoren ontzettend bedanken voor hun bijdrage en al het publiek voor hun aanwezigheid en aanmoediging.

sponsoractie begin
De aftrap van de sponsoractie met de vendelhulde

Bloemenhulde voor de organisatie!
Bloemenhulde voor de organisatie na afloop

Sponsoractie

Bezoek aan basisscholen
Op donderdagmiddag 18 september brengt een aantal muzikanten een bezoek aan beide Gendringse basisscholen. De leerlingen van groep 4 en 5 kunnen kennismaken met de jeugdopleiding Muziek Maak Je Zelf. Tevens ontvangen ze een opgaveformulier en een kleurplaat. Lees meer over MMJZ...

Opening St. IJzersterk Ondernemen
De officiële opening van het nieuwe pand aan de Grotestraat zal op donderdag 11 september om 16 uur worden verricht door burgemeester Hans Alberse en Frans Vervoordeldonk van de Rabobank. Ter afsluiting zal GOV een serenade brengen.
st. ijzersterk ondernemen

Kermis Gendringen
Op vrijdagavond 29 augustus wordt de Kermis geopend met de vendelhulde en de lampionoptocht (m.m.v. GOV en het tamboerkorps van schutterij WWM). Zaterdagochtend na de reveille is het koningschieten en het ooievaarschieten. GOV zal na afloop wederom een vendelhulde brengen. Op maandag 1 september, de laatste dag van de kermis, kan de jeugd van Gendringen vrijkaartjes halen bij de Christoffelschool. Na het fladderschieten en vogelknuppelen brengen we de vendelhulde in de wei bij de Feesttent. Het complete programma vind je op www.kermisgendringen.nl

Nieuwe leerlingen
In september beginnen de muzieklessen weer aan de muziekschool. Dit schooljaar zijn er 9 nieuwe leerlingen. We wensen jullie allemaal heel veel plezier toe!

Maud Baars op klarinet
Noa Bouwman op slagwerk
Rick Brugman op slagwerk
Anouk Geurtzen op alt-saxofoon
Kim Hartering op dwarsfluit
Geert Keurentjes op slagwerk
Merle Menting op klarinet
Pien Raben op dwarsfluit
Iris Wanders op trompet

Nieuwe indeling orkesten voor de jeugd
De leerlingen die afgelopen schooljaar Muziek Maak Je Zelf hebben gevolgd gaan na de zomervakantie beginnen met muziekles aan de muziekschool. Ze starten ook in het nieuwe C-orkest. Hier wordt op een speelse manier de basistechnieken van het samen spelen in het orkest geleerd. Het C-orkest staat o.l.v. Hans Roerdinkholder. De eerste repetitie is op donderdag 11 september om 18.00 uur in de Gent.
Na de zomervakantie begint het B-orkest ("oude" leerlingenorkest) ook weer met repeteren. De eerste repetitie van het B-orkest is op donderdag 4 september om 18.30 uur in de Gent. Hans Roerdinkholder is ook hier de dirigent.

Slotconcert jeugd
Het leerlingenorkest en de jeugd van Muziek Maak Je Zelf traden donderdagavond 26 juni op in de Gent. De jongens en meisjes van MMJZ hadden 5 proeflessen gekregen op hun favoriete instrument en lieten een aantal liedjes horen voor een volle zaal.
slotconcert-jeugd 2014
De saxofoongroep o.l.v. Lianne Visser

Oude IJsselstreek Muziek Festival
Harmonie Ulft organiseert dit jaar voor de 8e keer het OIJMF op 20, 21 en 22 juni in de SSP-hal in Ulft. Hierin laten verschillende muziekverenigingen en koren zich horen. GOV sluit samen met de band Taco Fruit de zaterdagavond af. Ons optreden is gepland om 22.30 uur.
OIJMF
Download poster

Fietsvierdaagse Gendringen
Op donderdagavond 19 juni speelde de Gendringse Orkest Vereniging o.l.v. Gerald Roerdinkholder lichte muziek tijdens de Fietsvierdaagse buiten bij zaal te Pas. Dit ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de Fietsvierdaagse. Daarvoor speelde het leerlingenorkest van G.O.V. o.l.v. Hans Roerdinkholder.
Fietsvierdaagse 2014
Het orkest was stemmig gekleurd i.v.m. het WK voetbal

Jeugdmiddag
De jeugdcommissie had weer een actieve middag voor de jeugd van GOV in petto op zaterdagmiddag 24 mei. Na een fotospeurtocht door Gendringen en een quiz was het tijd voor spelletjes. De geslaagde middag werd afgesloten met een patatje en een snack.
jeugdmiddag GOV

Opleiding GOV
De Gendringse Orkest Vereniging hield op donderdagavond 8 mei de jaarlijkse informatieavond. Er werden inlichtingen verstrekt over wat de mogelijkheden zijn binnen de vereniging en het spelen van een instrument.

Diploma-uitreiking
Op donderdag 17 april werden de diploma's uitgereikt in de Dru aan alle geslaagde A-, B-, C- en D-kandidaten van muziekschool locatie Oude IJsselstreek. Van onze vereniging zijn dat Anke Loor (klarinet A), Emma Keurentjes (klarinet A), Romy Keurentjes (trompet A), Roel Wissing (slagwerk A), Bas Wanders (bariton B), Elisabeth Löhr (dwarsfluit B) en Mirthe Regelink (dwarsfluit D). Joris Heuvel (saxofoon A) speelt in ons leerlingenorkest en is van harmonie St. Caecilia uit Megchelen. Allemaal van harte gefeliciteerd!
diploma-uitreiking
V.l.n.r. Bas, Mirthe, Joris, Romy, Emma, Anke en Roel. Elisabeth ontbreekt op de foto.

Openbaar Examen
Op vrijdag 11 april sloten 6 muziekschoolleerlingen hun examen af met een optreden. Onze fluitiste Mirthe heeft fantastisch gespeeld en haar D-examen afgesloten met 48,5 punten. Een mooi resultaat!
openbaar examen 2014
V.l.n.r. Mirthe (fluit), Job (trompet), Julian (piano), Marije (altsax), Dorien (trompet) en Renske (fluit)

Fluitend het voorjaar in
Het voorjaarsconcert op 23 maart in zaal te Pas werd goed bezocht. Naast een optreden van het harmonieorkest o.l.v. Gerald Roerdinkholder, traden de leerlingen van Muziek Maak Je Zelf en het leerlingenorkest op. Het leerlingenorkest met enthousiaste beginnende muzikanten speelde een aantal muziekstukken o.l.v. Hans Roerdinkholder. De jeugd van MMJZ ontving van Hans een diploma ter afsluiting van de cursus.
Er was een speciaal optreden van Mirthe Regelink die zich voorbereid op haar D-examen op vrijdag 11 april. Zij speelde een solostuk voor dwarsfluit onder begeleiding van GOV. Er werden 4 muzikanten gehuldigd, omdat ze 12,5 jaar lid zijn van de GOV.
jubilarissen
De jubilarissen Jolien Ketelaar, Maikel Steentjes, Nienke Slutter en Noëlle Messink

Spek jouw club!
De uitslag van de Rabobank Clubkas-campagne is bekend! Wij zijn heel trots op alle mensen die op ons gestemd hebben. We ontvingen maar liefst 171 stemmen en dat leverde €364,23 op.

Rabobank Clubkas Campagne

In Memoriam Wim Romp
We zijn allen bedroefd door het overlijden van ons erelid "ome Wim" Romp. Dankbaar zijn we dat onze vereniging 75 jaar heeft mogen genieten van zijn muzikale kwaliteiten en inzet. We hopen dat zijn liefde voor muziek en het verenigingsleven in ons mag voortleven. Wij wensen Gerda, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.
Wim Romp

Jeugdorkestenfestival
Op donderdag 23 januari liet het leerlingenorkest de muziekstukken alvast horen tijdens het try-outconcert. Dit ter voorbereiding op het jeugdorkestenfestival in de muziekschool van Doetinchem op zondag 26 januari. We kregen wederom een mooi juryrapport.
Try-outconcert llo 2014

Archief
In het Archief vind je nieuwsfeiten uit vorige jaren.

Activiteiten

08-02-2018
Jaarvergadering

25-03-2018
Palmpasen optocht

08-04-2018
Voorjaarsconcert

Volg ons ook op

Facebook


Sponsors

Mekers Fietsen
Website Mekers Fietsen >>

Cafetaria te Pas
Website Cafetaria te Pas >>