Gendringse Orkest Vereniging


Actueel

Soepactie
Op zaterdag 12 december kwamen de leden van GOV weer bij u aan de deur met heerlijke soep. U kon kiezen uit erwtensoep, chinese tomatensoep en/of bruine bonensoep. Dit jaar kon u er ook rookworst bij kopen. De soep was tot 13.30 uur tevens verkrijgbaar bij ons mobiele verkooppunt naast de ingang van supermarkt Coop.
soepactie
Ook de jeugdleden hielpen mee!

Sinterklaas en pieten op bezoek
Op 3 december brachten Sinterklaas en twee van zijn pieten een bezoek aan onze vereniging. De jeugd speelde sinterklaasliedjes voor hen, maar liet ook horen wat ze tot nu toe al geleerd had. Alle leerlingen kregen een chocoladeletter en dirigent Hans Roerdinkholder kreeg zelfs een hele kist met lekkernijen. Later kwamen Sinterklaas met zijn pieten dirigent Gerald Roerdinkholder en trompettist Wilfried Essink ook nog een verrassing brengen.
sint bij gov

Jubileumconcert
De Gendringse Orkest Vereniging bestaat 115 jaar en dat werd groots gevierd! Na een succesvolle concertreis naar Monschau en diverse andere activiteiten, sloten we ons jubileumjaar af met een speciaal jubileumconcert. Dit muziekspektakel op zaterdagavond 28 november in sportzaal de Prinsenhof in Gendringen met coverband Plebz en zangeres Laura van Kaam was een groot succes! In het eerste gedeelte beet G.O.V. de spits af onder leiding van haar dirigent Gerald Roerdinkholder, waarna we verschillende combinaties vormden met Plebz en Laura van Kaam. Na een korte pauze zette Plebz het feestje voort met een afterparty. Lees meer>>
jubileumconcert GOV, Plebz & Laura van Kaam
Jubileumconcert GOV met Plebz en Laura van Kaam

Sinterklaasoptocht
Op zondag 22 november kwam Sinterklaas met zijn pieten aan in Gendringen. Vanaf 14.00 uur liep GOV voorop in de stoet en kwam na een rondgang door Gendringen aan in het centrum.
sinterklaasoptocht 2015

MMJZ is weer begonnen
De jeugdopleiding Muziek Maak Je Zelf is inmiddels begonnen voor Dewi, Ize, Kamil, Micha, Annelie en Lotte. Zij doen dit o.l.v. muziekdocent Hans Roerdinkholder. Meer info >>
MMJZ les

Serenade voor ondernemers Gendringen
Wij kunnen jaarlijks rekenen op de steun van de Gendringse ondernemers en daar zijn we heel erg blij mee. Daarom werden zij verrast met een serenade bij poelier Aloys Geerdink. Poelier Geerdink die binnenkort 85 jaar wordt, trakteerde ons op zijn beurt met lekkere kippenpootjes en een drankje. Een filmpje van ons optreden vindt u op Facebook.
serenade geerdink
Bekijk filmpje

Nieuwe leerlingen
We zijn heel blij dat dit jaar weer veel nieuwe leerlingen zijn begonnen aan hun muziekopleiding bij de muziekschool. We wensen hen veel plezier toe!

Daphne Bergevoet op klarinet
Sara ten Camp op klarinet
Suza Giezen op alt-saxofoon
Pien Knipscheer op alt-saxofoon
Lynn Mennings op alt-saxofoon
Gijs de Maeyer op bariton
Douwe van Toor op slagwerk

nieuwe leerlingen 2015

Monumentenprijs voor bakhuis Wilbrinkshof
Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 12 september ontving de familie Berendsen van Boerderij de Wilbrinkshof op de Wals in Gendringen de monumentenprijs 2015 voor het restaureren van het bakhuis. Wij verzorgden samen met schutterij WWM een serenade met vendelhulde.
Monumentenprijs 2015

Cadeau van Rabobank voor GOV
In het lustrumjaar, waarin de Gendringse Orkest Vereniging haar 115-jarig bestaan viert, werd de vereniging blij verrast met een nieuw instrument. Dankzij een bijdrage uit het Coöperatief Dividend van de Rabobank Graafschap-Zuid hebben we een nieuw euphonium kunnen aanschaffen bij Brugman Muziek Gaanderen.
Muzikaal hebben we ons dit jaar meerdere malen zeer goed gepresenteerd. Eén van de hoogtepunten was de concertreis naar Monschau. We gaan het lustrumjaar afsluiten met een geweldig optreden met medewerking van zangeres Laura van Kaam en coverband Plebz op 28 november aanstaande.
John Brugman overhandigt het euphonium aan voorzitter Jeroen Ketelaar John Brugman overhandigt het euphonium aan voorzitter Jeroen Ketelaar

Proefles MMJZ op basisscholen
Met een groep muzikanten bezochten we maandagmiddag 7 september beide Gendringse basisscholen. Er werd uitleg gegeven over de muziekcursus Muziek Maak Je Zelf in de groepen 4 en 5. De leerlingen kregen een informatiebrief mee naar huis en kunnen zich tot 4 oktober opgeven. De eerste les is op donderdagmiddag 8 oktober om 17 uur in de Gent.
promotie MMJZ 2015

Kermis Gendringen
In het laatste weekend van augustus was het weer kermis in Gendringen. G.O.V. opende op vrijdagavond 28 augustus de kermis officieel om 20.45 uur bij woonzorgcentrum MMP. Schutterij WWM begeleidde de lampionoptocht. Op zaterdag en maandag traden we ook op. Het complete programma staat op de site van de Kermis Gendringen.
kermis Gendringen 2015

Kermis Wieken
Het was erg warm op zondagmiddag 5 juli tijdens de optocht van de Kermis in Wieken. Gelukkig konden we onderweg 2x een bekertje water drinken. We werden vergezeld door een flinke Gendringse delegatie: de koningin van het ooievaarschieten Marloes Blumer en haar gevolg, de vendeliers van Gendringen, en koningin vogelschieten Ellen Winkels. Schutterij WWM liep voorop en schutterij St. Joris uit Ulft sloot de rij.
kermis Wieken 2015

Slotconcert jeugd
Op donderdagavond 2 juli werd een afsluitend concert gegeven met daarin de hoofdrol voor de leerlingen van MMJZ die een instrument aan het uitproberen zijn. Zij lieten horen wat ze tijdens de proeflessen hebben geleerd en werden ondersteund door de leerlingen van het C- en het B-orkest. Ondanks de hitte buiten was het binnen redelijk koel. De kinderen genoten van het applaus van ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden.
We willen hierbij nogmaals de muzikanten die de proeflessen hebben verzorgd bedanken: Lukas (fagot), Lianne (altsaxofoon), Odette (fluit), Bas (bariton), Jitske (klarinet) en natuurlijk Hans Roerdinkholder.
slotconcert jeugd 2015
Applaus voor de jeugd van GOV

Feestmiddag
De jubileumcommissie had op zondag 28 juni een gezellige feestmiddag voor jong en oud georganiseerd. In groepen werd het spel Levend Ganzenbord gespeeld. Denkopdrachten werden afgewisseld met (soms hilarische) doe-opdrachten.
feestmiddag 2015

Oude IJsselstreek Muziek Festival
De negende editie van het OIJMF ging op zaterdag 20 juni van start in de SSP-hal op het DRU Industriepark te Ulft. Zondag 21 juni om 15.30 uur sloten we samen met Harmonie Ulft het OIJMF af. Dit megaorkest werd afwisselend gedirigeerd door Henk Jan Heijnen en Gerald Roerdinkholder.
oijmf 2015

Concertreis Monschau
I.v.m. ons 115-jarig bestaan gingen we in het Pinsterweekend met GOV op concertreis naar Monschau. Het verblijf in de jeugdherberg was goed verzorgd en heel gezellig. Op zondag gaven we om 12.00 uur een concert op de sfeervolle Markt van Monschau. De passanten en de mensen op het terras genoten van de zon en onze muziek. Om 17.00 uur gaven we een concert in de tuin van het Brauereimuseum in Monschau. De eigenaar was blij met onze komst, want zijn terras zat na ons optreden helemaal vol. Op maandag 25 mei vertrokken we naar Aken en na een bezoek aan de Dom gaven we ons laatste concert in de Koepel op het Vrijthof te Maastricht. De reis werd afgesloten met een fantastisch buffet in het Moerser Brauhaus.
concertreis GOV Monschau
Concert op de Markt in Monschau

Koningsdag
Op maandag 27 april verzamelden de kinderen zich voor de optocht met versierde voertuigen op het Kerkplein. Na het hijsen van de vlag en het Wilhelmus konden de spelletjes beginnen. Het thema dit jaar was "Gendringen, zoals het vrogger was".
Koningsdag 2015

Spätschoppen met G.O.V. en Free-Line
Dit jaar bestaat de Gendringse Orkest Vereniging 115 jaar, reden waarom we wat extra activiteiten organiseren. We wilden ons nu een keer van een heel andere kant laten zien. In samenwerking met de bekende band Free-Line gingen we op zondagmiddag 12 april Spätschoppen in zaal te Pas te Gendringen.
GOV bracht muziek van onder andere Guus Meeuwis, André Hazes, Udo Jürgens en nog veel meer feestmuziek. Het programma van Free-Line is inmiddels bij iedereen bekend; dit trio speelt op bijna alle kermissen in de buurt. Sommige stukken speelden we tezamen. Alles bij elkaar werd het een supergezellige middag.
spätschoppen 2015

Rabo Clubkas Campagne
Ook dit jaar kon u weer op GOV stemmen tijdens de Rabo Clubkas Campagne. De uitslag is inmiddels bekend en GOV heeft maar liefst 246 stemmen gekregen, wat een bedrag van € 425,58 oplevert. We willen iedereen bedanken die ons gesteund heeft!
Rabo Clubkas Campagne

Diploma-uitreiking
Wij feliciteren alle leerlingen die dit jaar hun diploma hebben behaald. Dat zijn:

Isa Roelofs - klarinet A
Isra Solak - dwarsfluit A
Nienke Immink - altsaxofoon A
Sara Wanders - hoorn A
Carlijn Wissing - klarinet B
Bas Wanders - bariton C
Ragna Sohn - dwarsfluit C

diploma-uitreiking 2015
Op de foto staan nog een aantal extra leerlingen: Desi Hakvoort (alt-saxofoon A), Sonja Kraan (dwarsfluit B) (beide lid van Muziekvereniging St. Caecilia uit Megchelen en lid van ons B-orkest) hebben ook een diploma gehaald. Tijmen ten Brinck (lid van Harmonie Onderling Genoegen Etten en lid van ons B-orkest) heeft ook een diploma gehaald (slagwerk A), maar ontbreekt helaas.

Palmpasenoptocht
Vorig jaar was het nog berekoud, dit jaar erg nat. Gelukkig was het even droog tijdens de Palmpasenoptocht! Alvast fijne paasdagen gewenst!
palmpasen 2015

Voorjaarskriebels G.O.V.
In aanloop naar het voorjaar, gaf de Gendringse Orkest Vereniging op zondag 15 maart een luchtig lenteconcert. Alle orkestonderdelen verleenden hun medewerking: de jeugd van Muziek Maak Je Zelf, het C-orkest (leerlingen die net op de muziekschool zitten), het B-orkest (leerlingen die al meer dan een jaar les hebben) en het A-orkest. De leerlingen van Muziek Maak Je Zelf kregen alvast hun diploma. Het B-orkest kreeg zelfs "spontaan" een staande ovatie. De muzikanten Wilfred van Keeken en Bart te Pas werden gehuldigd vanwege hun 12,5 jarig lidmaatschap. Het concert werd gezamenlijk afgesloten met "Clap your hands and stamp your feet".

Projectweek Muziek Christoffelschool
Op maandagmorgen 9 maart met enkele muzikanten van het B- en A-orkest de projectweek geopend op de Christoffelschool in Gendringen. Het thema was "muziek". Daarna nog gespeeld in de groepen 3, 4 en 5! Veel enthousiaste reacties! Erg leuk!
projectweek christoffelschool 2015

Jeugdorkestenfestival
Het Jeugdorkestenfestival was op zondag 25 januari 2015 in de muziekschool in Doetinchem. Ons B-orkest werd wederom geleid door Hans Roerdinkholder. Dit jaar waren eerst alle beginnersorkesten aan de beurt, met aansluitend de prijsuitreiking. We kregen 2 mooie juryrapporten van Jan Visser en Hans Barten. De juryrapporten kun je nalezen bij de pagina van het B-orkest. Het B-orkest van Harmonie Ulft mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen. Proficiat!
jeugdorkestenfestival 2015

Try-out Jeugdorkestenfestival
Op zondag 11 januari 2015 kregen diverse jeugdorkesten de gelegenheid om hun programma voor het Jeugdorkestenfestival alvast te laten horen. Het C+ orkest van Harmonie Ulft beet het spits af in de Gent in Gendringen. Na het Jeugdorkest van Millingen traden vervolgens Het B-orkest van Harmonie Ulft en het B-orkest van GOV op. De 4 jeugdorkesten stonden o.l.v. Boris Jansen en Hans Roerdinkholder.
Try-out llo
Het B-orkest van GOV

Archief
In het Archief vind je nieuwsfeiten uit vorige jaren.

Activiteiten

08-02-2018
Jaarvergadering

25-03-2018
Palmpasen optocht

08-04-2018
Voorjaarsconcert

Volg ons ook op

Facebook


Sponsors

Mekers Fietsen
Website Mekers Fietsen >>

Cafetaria te Pas
Website Cafetaria te Pas >>