Gendringse Orkest Vereniging


Actueel

Kerstoptredens
Het A-orkest speelde sfeervolle kerstmuziek tijdens de Kerstmarkt die gehouden werd op zaterdag 17 december om 19 uur rondom woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel.
kerstmarkt MMP
Foto Marcel Bressers

Het B-orkest speelde op donderdag 22 december om 19 uur kerstmuziek op het schoolplein van de Christoffelschool. De leerlingen staan o.l.v. Hans Roerdinkholder.
B-orkest Christoffelschool
Foto Maurice Hoksbergen

Soepactie
De soepactie van zaterdag 10 december was weer heel geslaagd! We hebben veel mensen blij gemaakt met lekkere soep en rookworst. Hierdoor ondersteunen jullie de aankoop van nieuwe instrumenten. Wij wensen jullie allemaal een smakelijk eten! Alle leden die meegeholpen hebben kregen na afloop nog een lekker broodje knakworst.
soepactie

Sinterklaas op bezoek
Op donderdag 1 december kwam de Sint met zijn pieten langs in de Gent om te luisteren naar de mooie muziek die de jeugd voor hem had ingestudeerd. De leerlingen van Muziek Maak Je Zelf hadden naast enkele liedjes ook een dansje met zang ingestudeerd. Natuurlijk lieten de leerlingen van het C, het C+ en het B-orkest ook van zich horen en dat werd beloond met pepernoten en een chocoladeletter. Dirigent Hans Roerdinkholder kreeg van Sint ook een presentje. Bij het A-orkest werden dirigent Gerald Roerdinkholder, Odette en Bas ook nog in het zonnetje gezet vanwege hun inzet voor de vereniging.
Sinterklaas in de Gent

Concert leerlingenorkesten
Op zondag 20 november traden maar liefst 3 leerlingenorkesten op in zaal de Kievit in Megchelen. Het thema was film, pop en show. De bezoekers kwamen binnen over de rode loper en werden getrakteerd op muziek van:

  • B-orkest Gendringse Orkest Vereniging o.l.v. Hans Roerdinkholder
  • B-orkest Harmonie Ulft o.l.v. Boris Jansen
  • Leerlingenorkest St. Caecilia Megchelen o.l.v. Robert Wijnands

De zaal was versierd met filmposters en er werd lekkere popcorn uitgedeeld. Na afloop ontvingen de dirigenten een "Oscar". De presentatie was in handen van Michel Rözer.

concert leerlingenorkesten 2016
B-orkest GOV o.l.v. Hans Roerdinkholder

Intocht Sinterklaas Gendringen
Mark Geerdink heeft een video gemaakt van de aankomst van Sinterklaas in Gendringen en op Facebook geplaatst. Uiteraard waren wij er ook bij.
intocht sinterklaas gendringen 2016
Bekijk filmpje

Concours Enschede
Yes, we hebben met 82,42 punten een mooie 1e prijs behaald tijdens het concours op 13 november in Enschede!! Een gedeelte kunt u terug luisteren op Youtube. We speelden The Glory of Love als inspeelwerk, daarna At the Break of Gondwana en tot slot Emperor. Na afloop genoten we van een heerlijk buffet verzorgd door cafetaria te Pas. Het was wederom nog heel lang gezellig!!
Concours Enschede

Try-out concert
Op vrijdagavond 28 oktober speelden we onze concoursnummers tijdens het Try-out concert in muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk. Daarnaast speelden ook het slagwerkensemble van Sint Jan o.l.v. Ronny Wolterink en fanfare Sint Jan o.l.v. Gerald Roerdinkholder. Allemaal hebben we gemeen dat we in voorbereiding zijn voor concoursdeelname.
Try-outconcert 2016

In memoriam Willie Wensink
Op 12 oktober ontving het bestuur het droevige bericht dat ons erelid Willie Wensink op 79-jarige leeftijd is overleden. Willie speelde vanaf 1957 trombone en heeft dat volgehouden tot 2010. Hij is bijna 60 jaar trouw lid geweest van onze vereniging. Wij wensen Rikie, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.
Willie Wensink
Willie Wensink op trombone

Repetitiedag
Ter voorbereiding op het concours hadden we op zondag 9 oktober een leerzame repetitiedag in de Gent. 's Morgens repeteerden we in groepen en na de heerlijke lunch repeteerden we gezamenlijk met onze dirigent Gerald Roerdinkholder. Tot slot werd nog een opname gemaakt van het inspeelwerk en de 2 concourswerken. Iedereen nog bedankt voor zijn hulp en bijdrage!
repetitiedag 2016

Cursus MMJZ
Na de zomervakantie organiseert de Gendringse Orkest Vereniging, in samenwerking met Hans Roerdinkholder wederom een nieuwe cursus Muziek Maak Je Zelf (MMJZ) voor de kinderen uit groep 4 en 5. In september werd een proefles gegeven op beide basisscholen in Gendringen. Lijkt het je ook leuk om samen met ons muziek te komen maken, geef je dan gauw op! Opgeven kan t/m 2 oktober 2016. De eerste les is op donderdag 6 oktober.MMJZ proefles

Succesvolle jeugdmiddag
Onze jaarlijkse jeugdmiddag van GOV was weer een succes. Veel deelnemers en prachtig weer waren de ingrediënten voor een gezellige middag. Eerst een foto speurtocht met muzikale vragen door natuurgebied Engbergen en daarna midgetgolf en een ijsje bij Restaurant Engbergen. Afgesloten met een hapje eten en drankje bij Cafetaria Te Pas.
jeugdmiddag GOV 2016

Kermis Gendringen
De kermis zit er weer op en het was weer heel gezellig! De reveillegroep werd op maandag getrakteerd op een heerlijk ontbijt bij het koningspaar Gerritsen. Poelier Aloys Geerdink nam afscheid van zijn mobiele grillkraam en kreeg ter plekke een vendelhulde. Zijn poelierswinkel blijft gewoon open. Laat in de middag werden de knuppelkoningin en fladderkoning gehuldigd en sloten we af met een optreden in de tent.
kermis Gendringen 2016

Kermis Wieken
Een mooie (droge) optocht tijdens de kermis in Wieken met schutterij Wals Wieken Milt en schutterij de Eendracht uit Etten. Na afloop gezellige muziek van Summerland in de tent.
kermis Wieken

Afsluitingsconcert jeugd MMP
Gisteren kwamen jong en oud bij Maria Magdalena Postel samen om naar de muziek te luisteren van de leerlingen van GOV. De leerlingen van Muziek Maak Je Zelf lieten horen wat ze in 5 proeflessen al hebben geleerd. Heel knap! Het C-orkest en B-orkest waren ook van de partij o.l.v. Hans Roerdinkholder.
slotconcert jeugd MMP

Enquete nieuwbouw Maria Magdalena Postel
In het nieuwe multifunctionele gebouw is ook een plaats gereserveerd voor de Gendringse gemeenschap. Om van dit deel van het conceptplan een écht goed plandeel te maken, willen we dus graag van zo veel mogelijk Gendringenaren te weten komen wat hun ideeën zijn en of er draagvlak is en inzet om te helpen bij de uitvoering. Jullie wensen en suggesties, kortom jullie inbreng is van groot belang, zodat het multifunctionele gebouw, hoe het ook gaat worden, een plek gaat worden waar iedereen zich welkom voelt. Dus laat je stem horen!
Kerkplein - MMP Gendringen

Lees meer in het artikel Belangenverenigingen in Gendringen bundelen krachten

Oude IJsselstreek Muziek Festival
Op zondagmiddag 19 juni trad het A-orkest op tijdens de 10e editie van het Oude IJsselstreek Muziek Festival in de SSP-hal in Ulft. Het was een gedenkwaardig optreden omdat het voor bassist Theo Romp (onlangs gehuldigd voor zijn 70-jarig jubileum) zijn laatste concert was. Theo gaat het rustiger aan doen, maar is hopelijk nog vaak op de repetitie om naar ons te luisteren.
Oude IJsselstreek Muziek Festival 2016

Fietsvierdaagse Gendringen
Het B-orkest speelde gisteren bij manege Diekshuus tijdens de Fietsvierdaagse van Gendringen. De muzikale leiding was in handen van Hans Roerdinkholder. fietsvierdaagse 2016

Uniek Jubilarissen Concert
Het Jubilarissen Concert op zaterdagavond 11 juni stond in het teken van de jubilarissen van GOV. Maar liefst zeven leden van GOV werden die avond gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap bij GOV. Onder de jubilarissen bevonden zich Willy Tieltjes en Theo Romp, zij werden gehuldigd voor hun 70-jarig jubileum.
jubilarissen GOV
V.l.n.r. de jubilarissen Erwin, Gerben, Willy, Theo, Wilfried, Yvonne en Gerald.

jubilarissen Willy Tieltjes en Theo Romp
Willy Tieltjes en Theo Romp - ca 1964

Onze dirigent Gerald Roerdinkholder vierde zijn trouwe dienstverband van 25 jaar bij GOV. In 1991 volgde hij nl. zijn broer Bert op als dirigent.

dirigentenwissel roerdinkholders

Daarnaast vonden er huldigingen plaats voor Yvonne Ketelaar-Tieltjes 50 jaar, Erwin Tieltjes 40 jaar, Wilfried Essink 25 jaar en Gerben Ketelaar 12½ jaar.

Yvonne, Erwin, Gerben en Wilfriedgerben en wilfried
Yvonne, Erwin, Gerben en Wilfried

GOV had een speciaal muzikaal programma samengesteld voor dit Jubilarissen Concert. Dat muzikaliteit in de familie zit blijkt uit het feit dat de kinderen van Willy Tieltjes en Theo Romp zelf ook muziek maken bij GOV. Dick Romp soleerde in Tuba Concerto Español, Yvonne Ketelaar-Tieltjes speelde solo op basklarinet in Koppången en Erwin Tieltjes speelde de hoofdrol op pauken in Lord Tullamore.

Na het officiële gedeelte was het nog heel lang gezellig met dweilorkest de Eierjongens uit Winterswijk.

Eerste Communie
Op zondag 5 juni waren er maar liefst 2 groepen kinderen die de 1e communie deden in de RK kerk in Gendringen. Wij speelden bij binnenkomst in de kerk de processiemars Con Amore. Tussendoor verzorgden wij nog een klein concertje voor de bewoners van Maria Magdalena Postel.
communie 2016

Rabobank Clubkas Campagne
De uitslag is bekend! Maar liefst 502 verenigingen/stichtingen ontvingen een bijdrage. Alle Rabobankleden die op ons gestemd hebben, zijn wij heel dankbaar! Dankzij jullie hebben we een mooi bedrag van € 489,06 bij elkaar gekregen! Dit geld kunnen we goed gebruiken voor onze jeugdopleiding en aanschaf van nieuwe instrumenten.
Rabobank Clubkas Campagne

Dodenherdenking
Op woensdag 4 mei speelden we passende muziek in de RK kerk tijdens de herdenkingsdienst. Voor het eerst speelde Nienke The Last Post op het kerkhof en dat heeft ze fantastisch gedaan! De ceremonie werd afgesloten met het Wilhelmus en de kranslegging. Altijd weer een bijzonder moment.

Koningsdag
Het was weer een geslaagde Koningsdag met veel gezellige festiviteiten. Fijn dat we zo'n actieve Oranjevereniging hebben! Het weer viel gelukkig nog mee. We openden de dag met een optocht door Gendringen met versierde voertuigen. Na afloop was het nog heel lang gezellig bij te Pas. De oranjebitter mocht natuurlijk niet ontbreken!
Koningsdag 2016

Diplomauitreiking
Op donderdag 21 april kregen de examenkandidaten hun diploma uitgereikt in de Rabobankzaal van de Dru cultuurfabriek in Ulft. Emma, Isa en Carlijn speelden nog een muziekstuk op klarinet, samen met hun leraar Jos Kok op piano. We feliciteren de volgende leerlingen met hun diploma:

Noa Bouwman - slagwerk-A
Iris Wanders - trompet- A
Anouk Geurtzen - saxofoon-A
Carmen Bergevoet - saxofoon-A
Noor Dahlhaus - saxofoon-A
Rozan Belterman - saxofoon-A
Yentl Hoksbergen - fluit-A
Roel Wissing - slagwerk-B
Romy Keurentjes - trompet-B
Emma Keurentjes - klarinet-B
Joris Heuvel - saxofoon-B

diplomauitreiking 2016

Vrienden van GOV
Tijdens het lenteconcert werd Vrienden van GOV geïntroduceerd. Voor een vast bedrag per jaar kunt u onze vereniging steunen door Vriend van GOV te worden. We gebruiken de opbrengst om te investeren in instrumenten en in onze jeugdopleiding. Wij hopen dat we veel vrienden krijgen in Gendringen en omstreken, zodat we nog heel lang muziek kunnen maken tijdens concerten en activiteiten in ons dorp . Want we zullen elkaar steeds meer nodig hebben in de toekomst. De flyer met informatie kunt u hieronder downloaden.
Vrienden van GOV
Download flyer Vrienden van GOV

Lenteconcert
Op zondagmiddag 3 april lieten alle leden van GOV van zich horen tijdens het lenteconcert bij te Pas. Naast optredens van de jeugd (MMJZ, C orkest, C+ orkest, B orkest) trad ook het A orkest op. Alle kinderen van Muziek Maak Je Zelf kregen hun diploma uitgereikt. We sloten samen af met het muziekstuk Viking Victory.
lenteconcert 2016
Viking Victory o.l.v. Hans Roerdinkholder

lenteconcert GOV 2016

Palmpasenoptocht
Op zondagmorgen 20 maart liepen we voorop in de Palmpasenoptocht. Een mooie stoet met kinderen en hun ouders trok door Gendringen. De kinderen kregen na afloop een lekker chocolade ei. Voor Romy, Emma en Carlijn was dit hun eerste straatoptreden. Goed gedaan, meiden!
Palmpasenoptocht
We zijn er klaar voor!

Carnavalsoptocht Ulft
Een groep muzikanten van GOV deed op zondagmiddag 7 februari mee aan de carnavalsoptocht in Ulft. Naast vertrouwd repertoire speelden we ook enkele nieuwe feestnummers. Wederom zacht winterweer dus goed vol te houden! De afterparty bij het Hemeltje en in de popzaal van de Dru Cultuurfabriek was weer heel gezellig!
carnaval 2016

Jaarvergadering
Tijdens de jaarvergadering op donderdag 4 februari werd het bestuur aangevuld met 4 nieuwe bestuursleden: Marije Vonderhorst, Noëlle Messink, Marije Fransen en Anita Goossens. Daarnaast werd Gerrit Dul benoemd tot penningmeester en hij neemt de taak over van Wilfred van Keeken. Voorzitter Jeroen Ketelaar werd herkozen en was enorm blij met deze bestuursuitbreiding. Yvonne Ketelaar was aftredend en niet herkiesbaar. Yvonne en Wilfred bedankt voor jullie jarenlange bijdrage!

Winnaar Jeugdorkestenfestival!
Ons B-orkest is op 24 januari winnaar geworden van het Jeugdorkestenfestival in Doetinchem in de categorie Beginners! Dirigent Hans Roerdinkholder was enorm blij met dit resultaat! De juryleden Henk Lubberdink en Tijs Huisman waren lovend en schreven een mooi juryrapport. Bas Wanders had mooie videobeelden samengesteld en 3 charmante dames van het C-orkest presenteerden de muziekstukken, die het thema "filmmuziek" hadden.
jeugdorkestenfestival 2016

Tryoutconcert B-orkest
Op zondagmorgen 10 januari 2016 werd om 11.00 uur het Try-outconcert gehouden in de Gent. Na het B-orkest van G.O.V. o.l.v. Hans Roerdinkholder trad het B-orkest van Harmonie Ulft op. Zij staan o.l.v. Boris Jansen. Beide B-orkesten zijn zich aan het voorbereiden voor het Jeugdorkestenfestival op zondag 24 januari in de Bizetzaal van de muziekschool in Doetinchem. Ons B-orkest zal om 11.00 uur optreden. Rond 12.45 uur zal de prijsuitreiking zijn van de beginnende jeugdorkesten.

tryoutconcert 2016
Het B-orkest van G.O.V. tijdens het try-outconcert

Archief
In het Archief vind je nieuwsfeiten uit vorige jaren.

Activiteiten

08-02-2018
Jaarvergadering

25-03-2018
Palmpasen optocht

08-04-2018
Voorjaarsconcert

Volg ons ook op

Facebook


Sponsors

Mekers Fietsen
Website Mekers Fietsen >>

Cafetaria te Pas
Website Cafetaria te Pas >>